• Shuffle your bike

  (0 stemmen)

  Bijgaand de inzending van onze fiets voor de Dutch Design Week. De fiets is ontworpen door het Duhamel College uit ‘s-Hertogenbosch voor de actie Shulffle your bike.

  Achtergrondinformatie:

  Ontwerp Brabants veiligste fiets. Dat was dit voorjaar de opdracht voor Brabantse jongeren tussen tien en vijftien jaar die meededen met de ontwerpwedstrijd ‘Shuffle your Bike’. De keuze van de jury -onder voorzitterschap van Ruud van Heugten, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant- viel op de fiets van groep 1 van het Duhamel College uit ‘s-Hertogenbosch. Daan Valk (14), Rik van Lieshout (13) en Daimin van Os (15) van het Duhamel College uit ‘s-Hertogenbosch ontwierpen niet alleen de meest veilige fiets, ze hebben ook aan het milieu gedacht! De zijlampen draaien op zonne-energie! Dat bleek dus goed voor de eerste plaats. Het Duhamel College is overigens een school die meedoet aan TotallyTraffic, het verkeerseducatieproject van de provincie.

  Het doel van de Shuffle your Bike-actie was dat jongeren met elkaar in gesprek gaan over hun eigen fietsgedrag. Tien- tot vijftienjarigen vormden een team op school, de BSO, thuis, in het jongerencentrum of bij de scouting. Ze pimpten een tweedehands fiets zó dat die iedereen opvalt op straat. Om de jongeren op weg te helpen, was er een filmpje met interviews met scholieren over veilig fietsen in Brabant.

  Shuffle your Bike maakt onderdeel uit van de verkeersveiligheidscampagne 'Help Brabant aan Nul verkeersdoden'. Zie voor meer informatie
  www.nulverkeersdodenbrabant.nl <http://www.nulverkeersdodenbrabant.nl

  klik voor details
  /upload/2572.Shuffleyourbike_winnendefiets (1).JPG
  klik voor details