• Het Jungle Huis

  (52 stemmen)

  Het Jungle Huis is het huis van de toekomst. Ons huis is anders dan de huizen van nu, er komen ook spullen in die nu nog niet bestaan. We hebben vooral gedacht dat als je ouder wordt, je minder actief bent en ook heb je dan meer moeite met sommige dingen. We hebben dus een huis gemaakt waarin je makkelijker kunt leven. Ook is het fijn als er dingen automatisch gaan of geregeld worden door een computer. Het milieu vinden we ook belangrijk, dus daar hebben we ook aan gedacht. We hebben het huis gemaakt van hout, lijm, papier en stof. We hebben het Junglehuis genoemd, omdat er veel jungle-achtige dingen in het huis te vinden zijn, zoals de leuke prints in de inrichting. Het echte huis moet ook van FSC hout worden gemaakt met steentjes erop. Ook zijn er zonnepanelen en windmolens.

   

  Geen deuren in huis

  Je hoeft in het hele huis geen deuren open of dicht te doen. Dat is wel zo makkelijk! Fijn voor als je lekker lui bent, maar ook als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Er zijn ook geen drempels. Bij de douche en wc hebben we schuifdeuren gemaakt

  Kasten met geheugen

  De kasten in huis zijn verbonden met een computer en hebben een geheugen. De computer weet wat er in kasten staat. Dus als je boodschappen wilt gaan doen, weet je met 1 druk op de knop meteen wat je moet gaan kopen.

  Stoelen en banken

  De stoelen en banken in het huis passen zich aan de mens aan.  Dus je kunt makkelijk in en uit de stoel komen en je zit heel fijn!

  De computertelevisie

  De televisie en computer zitten in een apparaat en hangen aan de muur als een groot wandscherm. En natuurlijk is het scherm zo groot als in de bioscoop!

  Een onzichtbare w.c.

  De w.c. is bijzonder, omdat je hem eigenlijk niet ziet. Als je op de knop op de grond drukt, komt de w.c. naar boven. En als je klaar bent, gaat hij naar beneden. Het doorspoelen gaat automatisch. Je hebt extra ruimte en je bent ook meteen van vieze luchtjes af.

  Het afval

  Al het afval gaat naar een container die verbonden is met een buis. Deze buis komt uit op 1 opslagplaats in iedere wijk. Het afval wordt automatisch gesorteerd in restafval, plastic, glas, groen en recycling.

   Zonne-energie en tuin op het dak

   

  Op het dak zijn zonnepanelen voor de energie. Natuurlijk staan er twee kleine windmolens op het dak.En ook een tuin met allerlei plantjes en bloemen die de mooiste vogels en vlinders lokken. 

  De foto's komen nog!

  klik voor details
  /upload/2323.DSC00328.JPG
  klik voor details
   
 • Presentatie van het Junglehuis

  Bekijk onze presentatie van het Junglehuis!

  klik voor details
  klik voor details
 • De voorbereiding

  Na een bezoek aan de bouwplaats en de introductie hebben we eerst in ons groepje besproken wat we allemaal in ons huis willen hebben aan speciale dingen. Daarna hebben we eerst een plattegrond getekend. Toen zijn we het huis gaan bouwen van hout, met verschillende kamers. Ook hebben we veel aandacht besteed aan de inrichting.

  klik voor details
  /upload/2803.DSC00290.JPG
  klik voor details
 • Speciale dingen in het huis

  Een huis zonder deuren, kasten met geheugen, zonne-energie, speciale banken en stoelen, de computertelevisie, ondergrondse garage met speciale afvalverwerking en een onzichtbare wc! En een prachtige inrichting met jungle prints en een mooi dakterras waar je de natuur vindt.

  klik voor details
  /upload/2804.DSC00330.JPG
  klik voor details
 • Stem op het Junglehuis!

  Wij vinden ons huis top! Jij toch ook?

  klik voor details
  /upload/2805.stem.png
  klik voor details