• Make room for life

  In de zomer van 2017 is door IKEA het thema ‘Make room for life’ geïntroduceerd. Er wordt nóg kritischer gekeken naar de behoefte van de klanten en hoe IKEA daaraan oplossingen kan bieden. En… daarbij kan IKEA jouw hulp goed gebruiken!

   

  Jouw opdracht
  Laat IKEA nog meer maken voor jóuw leven! Ontwerp een IKEA product dat helpt om jouw leven beter of leuker te maken.

   

  Download hier het stappenplan.

  klik voor details
  /upload/5196.makeroomforlife.jpg
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media, zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder ...
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder ...
 • Filmpje!

  Make room for friends

  Make room for celebration

  Make room for play

  Make room for nature

  Make room for life.

  klik voor details
  klik voor details
 • Onderzoek

  Vind uit wat IKEA allemaal aanbiedt en voor wie. Welke productcategorieën zijn er? Voor welke doeleinden? Zijn het alleen producten voor in huis? Of ook voor activiteiten buitenshuis? Welke doelgroepen heeft IKEA volgens jou? Maar vooral: onderzoek wat IKEA aanbiedt voor jonge mensen zoals jij. En bieden ze ook producten aan waarvan jij wel een speciale ‘scholierenversie’ zou willen? Ga op speurtocht in de winkel. 

  klik voor details
  /upload/4271.geefjelevenderuimte.jpg
  klik voor details
 • Wat maakt jouw leven leuker?

  Gemakkelijke vraag toch… Wat doe je graag? Is het sporten, chillen met je vrienden? Gamen of languit op de bank liggen? Ehhh… gamen terwijl je languit op de bank ligt, haha!? Lekker eten? Uit of thuis? Thuis klaargemaakt of een picknick? Denk eens goed na over hoe jouw leven eruit ziet, in schooltijd en in vrije tijd. En hoe ziet je kamer eruit? Wat vind je mooi? Schrijf op wat jou blij maakt.

  Enne… zijn er dingen waaraan je je een beetje ergert terwijl jij net bezig was om je leven leuk te maken in schooltijd of in je vrije tijd? Welke dingen zijn dat? Welke dingen die je gebruikt zijn wel goed maar erg lelijk?

  klik voor details
  /upload/4272.smartphone.jpg
  klik voor details
 • De woonfrustratie van Teddy

  Knuffels die reiken tot het plafond, uitpuilende stellingkasten en een slaapkamer ter grootte van een postzegel. ... Dat is de woonfrustratie van Teddy. 

  klik voor details
  klik voor details
 • Een beter dagelijks leven

  De visie van IKEA is:

  "een beter dagelijks leven creëren voor zo veel mogelijk mensen"

  Dit betekent dat IKEA over de hele wereld woonoplossingen biedt voor een betaalbare prijs. Omdat helaas niet iedereen het even goed getroffen heeft, bestaat er ook IKEA Foundation die samenwerkt met onder anderen Save the Children en Unicef, om op deze manier toch ook voor hen voor een beter leven te zorgen.

  klik voor details
  /upload/4273.ikea logo.png
  klik voor details

Downloads

 • De opdracht

  Download hier de opdracht en het stappenplan om een nieuw product te kunnen presenteren voor IKEA: Invented by you!

  De beste ontwerpers verdienen een mooi IKEA product als prijs. Heel veel succes!

Links