• Folder TTRESJ arbeid en productie

  (0 stemmen)
  School: De Nieuwste School

  Wat is ons probleem en hoe gaan we dit oplossen

   

   

   

  Wij zijn TRESJ, wij willen er voor zorgen dat steeds meer bedrijven milieu bewust worden. Wij beginnen bij de Pathé, voor hun ontwerpen we een machine die popcorn bakjes schoon kan maken. Je zet je bakje op een lopende band daar achter staan mensen die de bakjes schoen spuiten en schoon spoelen met water. Die bakjes maken we van plastic want als je papier schoon maakt blijven er resten bij zitten. De bakjes worden hergebruikt zodat het Pathé gaan geld meer gaat kosten. Het is voor hun nu alleen een investering maar ze helpen het milieu.

   

  TTRESJ

   

   

   

  Wij zijn Tijl, Tanja, Roos, Emil, Sari & Jelmer, wij zitten in 2E van de nieuwste school.

  Wij willen er voor zorgen dat de Pathé milieu vriendelijker word, door een machine te ontwerpen die bakjes schoon kan maken.

   

  In ons bedrijf werken mensen die heel goed zijn op economisch gebied, er werken mensen die veel weten over hoe de machine gemaakt kan worden & er werken mensen die heel creatief en creatieve oplossingen kunnen bedenken op problemen.

  Dus samen een heel goed bedrijf.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  TTRESJ

   

   

  Wij maken geen trash,

  wij maken TTRESJ beter!

   

   

   

   

  Waarom doen we dit?

  Wij doen dit, omdat onze school. De nieuwste school in thema`s werkt. De leraren gaven ons een thema genaamd arbeid en productie. Dit thema gaat over afval. Het werkte iets anders als de gewone thema`s waar we eerste basis lessen  kregen en daarna onderzoek. En als laatste reflecteren. Dit thema kregen we eerst een soort theater stuk en daarna een filmpje waarin dit thema werd uitgelegd. Het thema werkt met basiskaarten, verbredingskaarten, verdiepingskaarten en rode kaarten. Dat zijn de afsluiters van de fase. We hebben in totaal 7 fases. In fase 1 moesten we een probleem herkennen. In fase 2 moesten we informatie verzamelen en sorteren. In fase 3 moeten we ontwerpen en selecteren. In fase 4 moeten concept verwerken tot product.  In fase 5 moeten we testen en optimaliseren. In fase 6 moeten we presenteren en is de beurs. In fase        7 moeten we evalueren en reflecteren.

   

   

   

  Tijdens het werken

   

   

   

  Wij maken geen trash, wij maken TTRESJ beter.

  Denk aan het milieu

  Wij willen er voor zorgen dat iedereen beter voor is voor mens dier en milieu. Dat kan dus al door naar de bioscoop te gaan, want bij de Pathé word al aan het milieu gedacht. Want bij de Pathé word ge werkt met bakken die nog een keer gebruikt kunnen worden.

  Papieren bakken zie je niet meer bij de Pathé.

   

   

   

   

  Contact ons met

  TTRESJ
  Sint-Josef straat 106
  5017 GK

   

   

   

  klik voor details
  /img/missing-medium.jpg
  klik voor details