• proefjes met lucht

  (1 stem)

  Onder lucht worden de samengestelde gassen verstaan waarin wij op aarde leven. Dit wordt ook aangeduid met atmosfeer.

  Zonder lucht zouden we op aarde niet kunnen ademen, maar ook zou er geen wind zijn, geen wolken en zouden vliegtuigen niet kunnen vliegen. Daarentegen zouden ruimteschepen veel lager kunnen vliegen.

  klik voor details
  /img/missing-medium.jpg
  klik voor details
   
 • airco

  In de compressor (zie 1) wordt het gasvormige koudemiddel samengeperst (hoge temperatuur). Het wordt onder hoge druk door de condensor (zie 3)geperst. Daarbij wordt aan het sterk verhitte koudemiddel warmte onttrokken waardoor het condenseert (van gasvormig naar vloeibaar). De droger,(zie5) het volgende station, scheidt verontreinigingen en vochtig van het nu vloeibare koudemiddel.

  Hierdoor wordt de effectiviteit van het systeem gewaarborgd en verontreiniging en beschadiging van de componenten voorkomen. Vanaf de droger gaat het verder naar het expansieventiel(zie 8). Dit systeem is te vergelijken met verkeersdosering. Voor het ventiel wordt een gelijkmatige druk opgebouwd, waarna deze druk na het ventiel, door volumevergroting, kan ontspannen.

  Omdat het expansieventiel direct voor de verdamper is geplaatst, vindt de ontspanning van het koudemiddel in de verdamper plaats. Doordat het vloeibare koudemiddel de warmte in het interieur opneemt, wordt het gasvormig (wordt ervaren als koude lucht). De verdamper werkt tegenovergesteld aan een condensor. Met behulp van het ventilatiesysteem is de verdamper in staat het interieur van koude lucht te voorzien. Aan de lagedrukzijde gaat de reis van het nu weer gasvormige koudemiddel terug naar de compressor, waarbij de kringloop weer van voren af aan begint.

   

  klik voor details
  /upload/447.aircobraintrigger.png
  klik voor details

Downloads

 • paint

 • Lucht!

  Over lucht kan je ook grapjes maken!

 • warmte