• Project Speeltuinen VHT2J (Groepje 1)

  (0 stemmen)
  School: Dongemond College Raamsdonksveer

  Introductie

  Wij zijn Boaz, Aimeé, Kasper, Noera en Anouk. En wij werken aan en ontwerp/manquette voor dit project van de Uitvindfabriek. Later dit project gaan we bestanden uploaden van de informatie die we hebben! We hebben nu al informatie, maar we gaan er voor zorgen dat we meer informatie hebben! Ook hebben we al ontwerpen gemaakt op blender, dus wij gaan daar ook plaatjes van maken en we gaan dat ook uploaden! We zitten op het Dongenmond College in Raamsdonksveer en we zitten in de klas VHT2J!

  Waar werken we aan dit project? 

  We zijn ook bezig met het ontwerpen van speeltoestellen! Om ons idee in 3d te ontwerpen gebruik we blender. Ik (Boaz) werk mijn ideën uit in blender. En de rest van ons groepje werken hun ideën uit door te tekenen. Aimeé en Noera werken aan het verslag en Kasper berekend maten van de speeltoestel(en). Anouk is al begonnen aan de PowerPoint! In het verslag is Aimeé de stappen van het project boekje aan het doorlopen en verder informatie aan het zoeken.''

  In dit project proberen we ook zo goed mogelijk samen te werken aan alles wat we moeten maken voor dit project en dat lukt tot nu toe heel erg goed.

  Hoe wek je energie op?

  Er zijn veel verschillende soorten manieren waarmee je energie mee op kan wekken. Hieronder een paar voorbeelden:

  - Water energie (Hydro-Elektriciteit)

  - Wind energie (energie opwekken met de wind, gebruik je windmolens voor)

  - Zonne-Energie (energie opwekken me behulp van de zon)

  -Bio-Energie (energie opwekken met milieu vriendelijke materialen)

  -Groene energie (duurzaam , energie dat nooit opraakt)

  -Grijze energie (slecht voor het milieu, energie dat op kan raken)

  Hoe ziet de buitenspeelplaats eruit?

   

  De buitenspeelplaats moet er aantrekkelijk uit zijn voor de kinderen en de kinderen moeten om leren gaan hoe ze energie moeten opwekken.  Een wipkoe moet een geluid maken als er mee gespeeld word. En bij onze ronddraaitoestel moet dan energie opwekken als er mee gedraaid word en dan moeten de accu's de energie opslaan en de manier van energie opwekken moet ook bij het ren rad voor mensen. 

   

  En natuurlijk: van welke materialen is het gemaakt?


  De materialen van de speeltoestellen zijn hout/ijzer.

   

  Wat zijn de voordelen?


  De voordelen zijn als we met hout en ijzer werken is dat we het gewicht van de toestellen kunnen verdelen. Ook is dat fijn, want bij de toestellen die we hebben ontworpen moet je goed je gewicht kunnen verdelen om energie op te wekken!

   

  Hoe ben je op het idee gekomen?

   

  Met heel het groepje samen hebben we alle ideeën (die we nu hebben) bedacht. We hebben al onze ideeën uitgewerkt tot meerdere ideeën.

   

  Wat hebben we  nu precies gemaakt?

   

  We hebben een glijbaan gemaakt en op die glijbaan hebben we de logo's van De Uitvindfabriek geplakt. En als de kinderen van de glijbaan af gaan dan gaat de stroom naar de accu's toe en daarna ligt het logo van de Uitvindfabriek op.

  klik voor details
  /upload/5360.Plaatje Speeltuin.jpg
  klik voor details
   
 • glijbaan

  klik voor details
  /upload/5022.IMG-20180522-WA0001.jpg
  klik voor details
 • Rolglijbaan

   Dit zijn de foto's van de maquette die we hebben gemaakt! We hebben eerst de maquette gemaakt op een computerprogramma genaamd: Blender. Daarna hebben we de maquette in het echt nagemaakt. 

  o&oo.docx

  klik voor details
  /img/missing-medium.jpg
  klik voor details