The Generating Tube
Ons idee is om raderen in de afvoerbuizen van het zwembad en douches te plaatsen. Zo wek je natuurlijk energie op!
Ons idee is om raderen in de afvoerbuizen van het zwembad en douches te plaatsen. Zo wek je natuurlijk energie op!
Wij hebben een project bedacht waarbij we gebruik maken van het afvalwater van het zwembad. We gebruiken het afvalwater van de douches en het overtollige water van het zwembad dat over de rand gaat. Het overtollige water dat over de rand gaat, komt bijeen en loopt dan in een buis die bijna recht staat. Het water dat in die buis loopt komt langs een waterrad, door de kracht van het water gaat het waterrad draaien. Het waterrad staat in verbinding met een krukas, die verandert de draaiende beweging in een rechtlijnige beweging. Die rechtlijnige beweging gebruiken we om een magneet in en uit een spoel te laten gaan. Daarbij wekken we energie op. We sturen de daarbij opgewekte energie naar een accu. De energie die daarbij wordt opgeslagen, gebruiken we om bijvoorbeeld het licht te laten branden. Het handigste is als de lampen van het zwembad LED zijn, want LED lampen hebben weinig energie nodig om te branden. Dus hoef je niet zoveel energie op te wekken om te lampen te laten branden. Het nadeel van dit idee is dat als er geen mensen in het zwembad zijn of er geen mensen douchen, er geen water langs het waterrad loopt en er dus geen energie wordt opgewekt. Daarom hebben we bedacht om alle energie op te slaan in een accu, zodat als er een overschot is aan energie, die energie in de accu te laten zitten en die later te gebruiken. Een voordeel is dat er niets anders aangelegd moet worden om dit plan in werking te laten gaan. Je hoeft alleen maar de waterraden en de krukas, magneet en spoel te plaatsen in de afvoerbuizen. Je hebt ook maar één accu, omdat alle energie in één accu wordt opgeslagen.
Klik hieronder op de links voor meer plaatjes!
De buis is natuurlijk langer dan de tekening en het model. Door meer raderen te plaatsen, wek je natuurlijk meer energie op.
Dit is ons model. Je ziet hoe de magneet op en neer beweegt. Op zijn snelst 4 keer per seconde! De spoel ondbreekt omdat we die op dat moment niet hadden.
Hier zie je de doos waarin de krukas verwerkt zit. De krukas staat in verbinding met het rad. de magneet gaat nu niet zo snel, zodat je hem goed kan zien.