• volckaert opdracht

  (0 stemmen)
  School: Cambreur college
  klik voor details
  /upload/5756.vol1logo2.jpg
  klik voor details
   
 • innovatie opdracht

   

  Met welk probleem gaan wij aan de slag en wat is dat?

  Hoe kunnen we ouderen minder eenzaam laten voelen en meer geluk laten ervaren op oudere leeftijd? Wij willen ervoor zorgen dat er meer gelegenheid is om leuke dingen te doen op de volckaert of om bijvoorbeeld een dagje weg te gaan. Maar wel verschillende mogelijkheden zodat er voor iedereen wat bij zit wat ze leuk vinden.  Wat wij willen gaan doen is weekprogramma’s bedenken waarin elke week een nieuw thema en dat ze dan kunnen inschrijven daarvoor en ook hun voorkeur kunnen geven wat ze dan zouden willen doen een keer. En dat ze dan 3 dagen in de week daar iets mee doen met dat thema en je daar dan aan kan deelnemen. En dat er elke week iets verschillend is zodat iedereen   een keer iets heeft wat hij leuk vind.

  klik voor details
  /img/missing-medium.jpg
  klik voor details
 • innovatie opdracht

   

  Interview met bewoner

  Wij hebben bij de volckaert een mevrouw geïnterviewd genaamd mw. Smits-opperman. Deze mevrouw hebben wij wat vragen gesteld over de eenzaamheid en over de dingen die zei leuk vind en juist niet en wat er anders zou kunnen bij de activiteiten van de volckaert.

  Ze puzzelt graag en leest graag, ze zit het grootste deel van de dag op haar kamer te puzzelen of lezen dan. En ze gaat elke ochtend met haar vrienden van daar koffie drinken. Ook komt haar dochter bijna elke dag langs en dat vind ze ook heel leuk. Ze helpt haar kleinkinderen met huiswerk nog steeds en vind het leuk om naar de bingo te gaan en om uitstapjes te doen maar dan wel dingen die zei leuk vind. Minder leuk vond ze dat er weinig uitstapjes werden gedaan doordat er weinig vrijwilligers zijn en ze dus niet vaak wegkunnen. En ze vond het moeilijk toen ze daar kwam om nieuwe mensen te leren kennen omdat ze niemand kende en ze dus haar eigen huis moest achterlaten. En dat het aantal sterfgevallen nu veel duidelijker opviel dan als je in een gewone wijk woont. Wat minder goed lukt is naar buiten gaan en weg van het terrein om naar vriendinnen te gaan want ze moet eigenlijk altijd toestemming of begeleiding vragen omdat ze niet zelf meer kan. Ze heeft toch een elektrische rolstoel omdat ze niet meer heel goed loopt. Ze is niet heel erg eenzaam want ze heeft wel genoeg bezigheden zelf. Ze is gelukkig met hoe het daar is maar verder mist ze wel haar man en ze zegt ook dat dit haar laatste plek is en het eigenlijk een afgelopen zaak is. En haar andere kleinkinderen ziet ze niet heel veel omdat die verder weg wonen.

  klik voor details
  /img/missing-medium.jpg
  klik voor details