• Boomplantmachine

  (92 stemmen)

  dit is een uitleg video hij is erg kort      https://www.youtube.com/watch?v=L_xBm7NjWd8

  Hallo,

   Mijn Idee is een BoomPlant-machine. Het wordt door elektriciteit aangedreven op de plek waar de machine bomen gaat planten worden zonnepanelen geplaatst die met een kabel aan de machine aangesloten worden.Ik ga het maken uit piepschuim met een snij apparaat waar stroom op het draadje staat zodat het draadje warm wordt en het piepschuim smelt.

  Het wordt eens soort truck met 2 containers en in de Onderste container zit Aarde.  In de bovenste zit Water. Tegen de containers zitten 2 ijzeren platen waar bomen in zitten. Aan de voorkant zitten robot armen.  Per Rij bomen heeft de machine een hand die bomen vast pakt en de andere is een hydrolische Graafmachine arm. De stalen platen zitten Tegen De containers en de containers zien er zo uit:

  In de bak met een pijp er achter die naar

  beneden gaat liggen Bomen.  Onderaan pakt

  de Robotarm een boom en graaft de hydrolische

  graafmachine arm een Gat. Daar Legt De robot

  Arm de boom in dan rijd de machine over het gat

  Heen, maar niet er op met de wielen.

  En gaat er een klepje open in de onderste container waar Aarde uit valt en dan zit er een sproeier aan de onderste container die water spuit uit de bovenste container.

  Dit is het erg simpel uitgelegd.

  Deze machine kan in ontwikkelingslanden gebruikt worden zodat mensen zelf fruitbomen kunnen planten en voedsel verbouwen. En er wordt ook nog eens CO2 door de bomen opgenomen.

  Het dak ligt helemaal vol met zonnepanelen zodat het wat energie oplevert.

  En voordat de machine komt, gaat er iemand met een auto die een hele grote kar heeft een grachtje in de grond graven en een klein vierkantje van 25cmx25cm of zo en die heeft een plaat die 20 centimer in de grond zit met 30 graden hoek in de grond zit die auto gaat dan rijden en dan kan er een buis in de grond gestopt worden waaar sproeiers op zitten die spuit iedere zoveel uur water.

  klik voor details
  klik voor details
   
 • hoe de boomplant-machine gaat werken

  Stappen Boomplant machine

  Ik ga uitleggen hoe het werkt als je met irrigatie wilt of zonder. De eerste wordt met irrigatie.

  1: Je hebt een auto nodig die een grote aanhanger heeft. In de aanhanger maak je een klein gat. Uit dat gat komt een klepje dat op een 30 graden hoek staat die een beetje in de grond zit. Als je gaat rijden, zorgt de klep dat er grond in de aanhanger komt en dat er een soort gracht komt en daar worden buizen aan gelegd waar water in zit en sproeit zo worden de bomen nat.

  2: Mijn boomplant wagen graaft gaten naast de irrigatie buizen en plant er daarna automatisch bomen.

  3: Dan rijdt de boomplant wagen er overheen. Niet er op, maar er overheen. Dus de wielen raken de bomen niet en dan gaat de klep open en valt de grond rondom de boom in het gat. Is de boom stevig neer gezet en gaat de irrigatie aan.

  Het idee Uitgelegt zonder irrigatie. Dit heeft eigenlijk geen zin want dan moet het een gieter nat gemaakt worden.

  1: De boom plant machine graaft een gat en daar zet hij een boom in.
  2:Dan rijdt de boomplant machine eroverheen, niet er op, maar met de wielen ernaast. Dan laat hij uit een klep wat grond vallen (in de boomplant machine zit een grote ruimte waar grond in zit en ook water) dan in de bovenste opslag van de machine zit water die verbonden is met een sproeier aan de onderkant dan sproeit hij de bomen nat zodat ze kunnen groeien en niet dood gaan.

  klik voor details
  klik voor details
 • Boomplantmachine

  klik voor details
  /upload/4090.DSC03400.JPG
  klik voor details